petek, 23. november 2012

DOBRO, BOLJŠE, ZELENO

Priznam, da današnji recept ni zrasel na mojem zeljniku. Izvedela sem ga od družine iz Kanade pri kateri sem delala.
Moram ga deliti z vami, ker je tako odličen, hiter in preprost, da se nam tudi v primeru časovne stiske ne izplača kupiti instant juhe. :) Mogoče ga celo že vi poznate.

Krivec in glavni igralec današneja recepta in njegovega okusa, kremaste strukture, zelene barve pa je brokoli.









http://www.okusnivrt.com/rastline/zelenjava/brokoli.php

Sestavine:
sveži brokoli (cca. 500g zadostuje za 4 porcije)
voda
sol
poper
česen v prahu

Pripomočki:
mešalnik ali palični mešalnik

Brokoli prelijemo z vodo, tako da je prekrit z njo. Nato ga skuhamo  in ne razkuhamo. :) Pustimo, da zelo počasi vre cca. 2-3 minute (najpomembneje je, da struktura ustreza vam, čeprav se z daljšim kuhanjem uničujejo minerali).
Namig: probaj ga prepičiti z vilico. Če ga z lahkoto prebodeš, je to to.

Če uporabljate mešalnik:
Vode v kateri se je kuhal brokoli ne zavržemo iz razloga, da lahko z njo po lastni želji razrečimo juho. Tako ne izgubljamo okusa.
- Brokoli z vilico ali zajemalko dajte v mešalnik. Uporabite vodo v kateri se je brokoli kuhal. Razmerje brokolija in vode v mešalniku naj bo 3:1.

Če uporabljate palični mešalnik:
- v drugo posodo odlijte vodo v kateri se je kuhal brokoli in se spet držite razmerja 3:1.



Začimbe spet dodam na koncu. O količini težko rečem, ker je vse odvisno od količine brokolija in vode. Presojo zaupam in prepušma vam. ;)
P.S. V tem primeru raje uporabim česen v prahu, ker je manj agresiven.

Dober tek!


Ni komentarjev:

Objavite komentar